Ce se intampla daca am un deviz estimativ sub dauna totala, iar devizul final depaseste dauna totala?

Buna ziua,

Am o masina inundata, dauna acceptata pe CASCO. Devizul estimativ este un pic sub valoarea de dauna totala, dar deoarece motorul nu e functional (biela rupta), nu s-a pututut face o constatare precisa a daunelor pe partea electrica (senzori, calculatoare de motor, etc.).
Ce se intampla daca asiguratorul da OK-ul pentru reparatie, si dupa finalizarea lucrarii pe partea mecanica se constata daune pe partea electrica, care duc costul reparatiei peste valoarea de dauna totala (constatari care din punct de vedere tehnic nu se pot face decat dupa reparatia motorului)?

In acest caz, masina va fi reparata partial, iar in urma daunelor constatate ulterior plafonul de dauna totala va fi depasit; primesc despagubirea de la asigurator? se continua reparatiile si primesc masina? cine plateste lucrarile de service de pana in acel punct si din acel punct incolo?

Va multumesc,
Adi
intrebarea de anonim Iul 26, 2013

1 Raspuns

Asiguratorul plateste.
In acest caz este dauna totala, in urma inundatiilor se emis note tehnice de deteriorare a sistemelor electrice si acestea se socotesc in devizul de reparatie final astfel ca masina este dauna totala.
O componenta electrica inundata nu mai prezinta functionalitate corespunzatoare.
raspunsul de admin (5,960 puncte) Sep 12, 2013
Allianz Tiriac Asirom Astra Asigurari Bcr Asigurari Carpatica City Insurance Euroins Generali Groupama Omniasig Axa Asigurari Uniqa
...