Cum se calculeaza dauna totala auto la masina ?

intrebarea de anonim Ian 11, 2013

1 Raspuns

Dauna totala la o masina este data in Romania doar de sumele de reparatii.
Asa cum va prezentam in pagina de calcul dauna totala http://daunatotala.ro/ro/intro/calculator-dauna-totala/calculator-dauna-totala
in prima faza se vor constata toate avariile pentru care se va face un deviz estimativ de reparatie. Daca acest deviz depaseste in suma valoarea masinii care rezulta din scaderea uzurii din pretul de nou dupa cataloagele Schwacke, din aceasta valoare se vor scadea 25 % ca procent maxim al epavei si astfel veti afla valoarea corecta in caz de dauna totala pe RCA.
Schwacke este singurul si cel mai de incredere catalog istoric al preturilor de comercializare de nou incepand cu anii 80 avand ca tara de origine Germania. Listarea preturilor se face dupa un algoritm complex si cat mai usor de citit astfel ca majoritatea societatiilor de asigurari din Romania nu pot utiliza ca sistem de referinta decat aceste cataloage Schwacke pe care de altfel le folosim si noi.
Ca metoda de aflare a uzurilor si a pretului real al autovehiculului aplicam legislatia privind despagubirile pe RCA din Romania, ordinul 14/2011 dat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cu tabelurile de uzuri aplicate pentru fiecare jumatate de an in parte de la data fabricatiei.

Daunatotala.ro ca site a fost creat in 2011 special pentru acest lucru: evaluarile in caz de dauna totala, devize de reparatii auto si calculele pentru  despagubirile in regie proprie.
raspunsul de admin (5,960 puncte) Ian 14, 2013
Allianz Tiriac Asirom Astra Asigurari Bcr Asigurari Carpatica City Insurance Euroins Generali Groupama Omniasig Axa Asigurari Uniqa
...